РИБОЛОВНА БАЗА ЛОВЕЦ

В полите на Стара Планина в село Ловец се намира обновената и разширена База „Ловец“. Тя се намира на брега на Язовир Тича на 42км от гр. Шумен и на 28км от историческия град Велики Преслав. База „Ловец“ разполага с леглова база от 15 легла. На Ваше разположение са 2 бунгала с по 3 двойни стаи, една единична стая с 3 легла, кухня и банкента зала за 20 човека, които са оборудвани с всичко необходимо за ваше удобство. Във всяко бунгало има телевизор и собствен санитарен възел. В банкетната зала има пещ, камина, хладилник и голяма маса за 20 човека, оборудвана със всички необходими кухненски пособия и условия. За притежателите на лодки и канута предлагаме директен и излаз на брега на язовира.

Базата разполага с голям двор, барбекю с беседки и чадъри със изглед и излаз към самия язовир. На входа се намира детска площадка, където вашите деца могат да се забавляват и да играят на воля, докато вие се наслаждавате на риболов или почивка.

Тук вие може да изкарате една незабравима лятна ваканция в удобство, тишина и уют.

Ако сте собственик на каравана или кемпер, ние ви предлагаме 4 парко места оборудвани с ток и собствен електромер. Настаняването на каравана в територията на базата е за срок от 1 година.

Риболов

Риболов на яз Тича - село Ловец

Ако вашето хоби е Еко и любителски риболов, то това е точното място за вас, приятелите ви и вашето семейство.

Може да се насладите на риболов от брега и дори да не сте много добър рибар, ще имате шанс да закачите на въдицата си богат улов. За любителите на тролинг е на разположение лодка с която могат да се зарадват на един невероятен риболов в Язовир Тича.

Лов

Лов в местностна на язовир Тича

Базата е подходяща и за любителите на лова.

Изключително удобство за туристите е и възможността за ловуване. В близост се намират ловни стопанства и резервати с дивечови запаси от благороден елен, сърна, дива свиня.

Почивка / Забавления

Риболовна база Ловец - спорт и забавления

В база "Ловец" вие може да се радвате на една невероятна почивка със своето семество или голяма компания и да се потопите в една невероятна атмосфера, далеко от шумотевицата на големия града. Тук може да се любувате на тишината, на природата и да запечатате незабравими спомени.

Язовир Тича

Язовир Тича се намира в Североизточна България и е третият поголемина язовир у нас след Искър и Доспат. Разположен е на 40 километра от град Шумен и 18 км. от Върбица. Общият обем на язовира е 311 800 000 м3 - 271 800 000 м3 полезен обем и 40 000 000 м3 мъртъв обем. Височината на стената е 55,50 м., а залятата площ при пълен язовир е 18 700 дка. Неговата обиколка е 100 кв. м.- най-голямата язовирна обиколка в България.

В язовира могат да се ловят ранообразни видове риба: Бяла риба, Бабушка, Костур, Кефал, Каракуда, Слънчева риба, Сом, Шаран, Уклей, Червеноперка, Платика и др.

Това е язовира с рекорд на улов на въдица в България – 112кг. Сом с дължина 254 см.